Čarobnost mestnih trgov




Sem velika oboževalka zime. Mrzlega, pisanih kap, toplih, ogromnih volnenih šalov. Občutka, ko te zazebe in se zaviješ v toploto velikih dek in se skriješ med blazine pod kovter.
Sem pa tudi fenica poletnih večerov, ko ni več vročine, ko sopara izgine, ko končaš z delovnimi obveznostmi in greš na sprehod čez mesto, se vsedeš in opazuješ eno izmed mnogih prireditev, ki se dogajajo v centru.
Čeprav še ni poletja na koledarju, so ti občutki že tu.
V vsakem mestu se sigurno v tem času dogaja dosti a zavedat se moramo, da je pač treba dvignat rit in tudi kam it.

Četrtkov večer otvoritev Dogajanja v mestu. Modna revija tik pred mojim ljubljenim Metropolom, kjer od nekdaj vrtijo odlične filme in kuhajo vrhunsko kavo.
Junij, mesec toplote, začetka vročine, prijatelj s prijetnimi večeri in tudi mesec kjer se poletje tudi koledarsko 21. prične.


Greva. Prijateljica Nina me 'pobere' v službi, kjer je še bolj luštno preživet popoldan, ker se zaveš, da te pričakuje družaben večer. Se vsedeš in ljudje pričnejo 'deževat'. Tebi ljubo Celje pripelje drage ljudi. Spadaš v to mesto, ki te ima rado, ljubiš ljudi in oni tebe.

Prvo dejanje prvega trga, ki mu bodo skozi poletje sledili še trije. Celje mesto grofov, knezov in meni ljubih trgov.

Predstavitev mesta, prikaz izdelkov trgovinic mesta s srčnostjo. Modna revija na svežem zraku. Brez zaprtih prostorov, brez občutka utesnjenosti, na prostem, na domačem celjskem luftu in ja tudi Celje živi, tudi Celjani znamo bit družabni.


                                              Nina in njena kreacija okoli vratu: Unicorn Art


                                                                 Čarobnost mestnih trgov

                                                      Zvezda Iryna Osypenko Nemec
                                                                 
 
                                       



Komentarji