Baška-MORČI (luksuz narave)



Letošnji dopust, ki še zmeraj diši po olju, soncu, morju, počitku, ribah.

Mešanica nervoze v glavi, želje po oddihu, po odklopu, po želji, da pošljem možgane na pašo, natančneje na morje, na plažo, na brisačo, z muziko v ušesa, na kavo bez brige, na sprehode brez razmišljanja. 

Uspelo je. Uspel je dopust, ki je bil težko pričakovan celo leto. Po parih letih vztrajnega veselja na Sončkovih (zveza društev za cerebralno paralizo) taborih (izkušnjo letovanja z invalidi priporočam vsakomur, ki ima vsaj malo skrbi do sočloveka oz. če je nima jo na takšnem taboru sigurno pridobi), smo se sosedje vsedli v avto in odpeljali proti otoku desetdnevne sreče, poležavanja, plavanja, jutranje hoje in lenarjenja. 



Omembe vredno je takoj....da slučajno kasneje, ko se razpišem ne pozabim. Mara in Nada...srce kuhinje in postrežbe celjskega doma v Baški kapo dol. Oblizujem si še zmeraj vse prste ob vseh spominih na večerne morske specialitete. Iz srca hvala.



Tako lepi jutranji sprehodi, toliko zmožnosti čudovitih razgledov. Top je bilo....lahko zame jutranje vstajanje (100% jutranji tip, ki me ob večerih kar zabiga tudi lahko za mizo kakšne pizzerije =))..po parih dneh uspešnega sprehajanja po malce višjih in tudi nižjih predelih prelepe Baške, doživim svetel moment o kačah. Tudi, če jih nisem nikjer videla. Preventivno zaženem skoraj  neopazno paniko.....in sprehodi ostanejo v *pritličju* krasnega otoka. =)

Krasen rahel vzpon je na Mesec...prelepa planota, ki me je spet zaradi kač, prikrajšala za prekrasen razgled na celo Baško.
Varnost je prioriteta na moji listi sem ugotovila na tem dopustu. Smajl. =)



Moje pretekle izkušnje in misli ki so mi rojile po glavi v stilu kako bom preživela desetdnevno lenarjenje na plaži je bilo nesmiselno. Po prvem dnevu sem ugotovila, da obvladam. Da me od lenobe ne boli...ne psiha ne telo. Ufff bilo je luštno. Pasalo je.

Krasna vožnja s čolnom do Golega otoka kamor nas je prijazno zapeljal prijeten Celjan. Še enkrat hvala za na trenutke adrenalinsko in nasploh uživaško potovanje po delu Jadrana.



Večeri so bili lepi, nenaporni, razpravljaško naravnani s prijetnimi sprehodi odeti.




Pred dopustniška opozorila, da v celjskem domu bivajo otroci in da zna bit zagužvano tudi na plaži so se na licu mesta izkazala za prijetno sobivanje starih in mladih. Neobremenjujoče igranje mularije in moje opazovanje učiteljev s kako skrbjo se ukvarjajo s podmladkom.






Moje misli so mi dale vedet...da sem prestara za ukvarjanje celotedensko s takimi luštnimi primerki človeške sorte in da sem hvaležna sami sebi, da sem si pa le privoščila svoj dopust. (naj mladi nadaljujejo poslanstvo)

Ne rabim veliko...le odklop....za to kakšen 2 dni čez zimo tudi ne bo odveč. Ni treba morje imamo tudi lepo gorenjsko. Nauk...vzet si čas zase s tem se povrne energija in uspešnost v prihodnje je neizogibna.

                                                   Privoščite si morje...če ga le vsaj malo marate

                                                                                                  TaFajnaUrška














Komentarji