ELLE - FILM, KI PRIKAZUJE, DA SI ŽENSKE ŽELIMO MOŠKE IN NE NEKE POMEHKUŽENE PREDSTAVNIKE NASPROTNEGA SPOLA

                             



Če se vam je film petdeset odtenkov zdel moralno sporen,  film Ona ne glejte.

Nisem čist ziher al je film dejanska zgodba po domišljiji slavnega režiserja. Al je Elle, Ona, biografija glavne igralke krasne čudovite božanske odpulene Isabelle Huppert. Morda Elle ne pomeni samo nje...temveč morda Mich(elle) ali ravno Isab(elle).
Pri svojih 'krepko čez šestdeset' letih se slači brez problema in ne pogleduje za čudnimi pogledi, ki bi se morda pojavljali okoli nje.

Je top..zarad nje je film Elle hudo dober. Na trenutke preveč predvidljiv je tako zelo čudovit ravno zaradi nje.

Ob odhodu iz Metropola sem se najprej vprašala, zakaj za vraga ni letos fasala Oskarja. Občutek, da je bolje bit krasen brez nagrade kot pa v dvomih z njo, me je pomiril.

Filma ne bi gledala do konca doma, zato sem najbolj hvaležna za našo krasno dvorano v mestu.
Občutek, ki te po prvem vzkliku v dvorani preplavi, da filmu kanček vsaj zame dolgočasnosti. Veš kaj se bo zgodilo in kaj bo vseeno prelepega posiljevalca pripeljalo k njegovemu koncu.

Brez zadržkov krasna Ona je gledalcem prikazala kakšnega moškega si ženske želimo. Deca in ne pomehkuženih približkov našim sanjam.

Ne vem čisto točno, če si želim in so moje sanje tisto kar je draga Michelle prikazovala v vseh teh minutah tega filma, je pa res tisto, kar sem napisala v naslovu.

Če ženske sanjajo o nekomu takšnemu nimam pojma, se pa strinjam, da smo kot glavna akterka vedno močnejše, samozadostne in visokoleteče ter si ob sebi težko privoščimo nekoga, ki bo ciljal niže od nas.
Priznam, če so sanje že na kakšen orn seks, si ne predstavljam prizora, kako bi ga ob tresku moje glave ob zid zaradi nastale migrene v sekundki pokozlala. Ode romantika v trenutku.

Se strinjam, da je filmov o posilstvih in maščevalnih ženskah kar nekaj a tu, ker sproti loviš vsebino je prikazano vsaj nekako drugače.

Odnos Isabellinega lika do umirajoče mame me spominja na nemalo odnosov, ki jih srečujem tekom svojega življenja. Cenim potrditev prevare prijateljici in prijateljičino zvestobo njej in ne nezvestemu in debilnemu možu.

Želja po oblastnemu partnerju in skrb za sina pri tridesetih, ki Michelle označuje kot njegovo financerko.

Cinična Michelle je odločna in neposredna ženska. S travmatično izkušnjo spolnega napada se spoprime na svoj način. Nesreča, ki jo spremlja že od nekdaj,  se vsebinsko razsvetli ob številnih sodelavcih, nezreli materi, morilskemu očetu, neodraslemu sinu, dolgočasnemu ljubimcu in možu, ki je ne bo prebolel verjetno nikoli. Sosed s katerim ima 'poseben' kasneje se pokaže zelo destruktiven odnos, je kljub vsem 'napakam' krasen. =)

Tip je dober. Tu ni kej. In če se nam v življenju kdaj zgodi najhuje naj moški aktev zgleda vsaj približno tako.

Vseeno pa na realna tla, smo v Sloveniji in živimo v Celju, kjer imam na sumu, da bi se na kakšnega deca takole lažje spravila kakšna ženska.

Kljub vsemu pa je poleg naše Isabelle glavni krivec presega v plus ali v minus te zgodbe režiser, ki pri malo manj kot osemdesetih kaže, da je lahko življenje ves čas toliko zanimivo kot si ga zrežiramo sami.


                                                         Glejte al pa ne....pri meni je film pustil vtis...

                                                                                          TaFajnaUrška




Komentarji