PO CELJU SE NE POTIKAJO ZGOLJ DUHOVI......TEMVEČ TUDI DOGAJANJA ŽELJNI LJUDJE



                                                        foto: Gregor Katič

Tokratno sredino popoldne je bilo, sredi starega mestnega jedra, namenjeno otrokom. Rdeča nit so bili naši najmlajši prebivalci mesta ob Savinji. Njim je bila namenjena pozornost in oni so vsem nam ter obiskovalcem priredili čudovito sredo.

Rdeča nit dogajanja, preznovanje prvega rojstnega dne, naše sosede na Stanetovi, butične trgovinice Hajdi.si.
Od mamice za mamice, kot pravi naša Hajdi, zvezda iz našega Celja že iz  otroških dni. In tako je prav, da se je pomešala med otroke, saj se njene pesmice, zdaj očitno že iz roda v rod, prenašajo dalje.
Mi smo zrasli ob njenem songu naš Kuža in s ponosom, vsi, ki smo jo poznali, se z njo kdaj pa kdaj v mladosti tudi ponašali.

=)




Začrtali smo si najprej sobotno dopoldne, ko nam je dež obrnil hrbet, pa smo vse skupaj prestavili na lepo sredino popoldne. Vreme je zdržalo, tudi sonce se nam je tu pa tam nasmejalo.

Rdečo nit je peljalo rojstno dnevno praznovanje, vse skupaj pa je potekalo v duhu čarobnosti mesta in sodelovanju trgovinic čarobne ulice mesta Celja. Za čarobno oznako se 'skriva' naša Stanetova.

Že ob 15 uri se je vse skupaj pričelo z didaktičnimi delavnicami MiniCity kreativno ekipo iz Ljubljane. Otroci so se sladkali pri Nejcu, odličnem sladoledarju mesta Celja.V frizerskem kotičku Kristian Styling Fashion Hair ekipe pred 4kids trgovino, so nastajale frizure naših mini manekenov.
Veliko finale je bila modna revija, s pevskim in plesnim nastopom. Gostiteljica Mateja Zorko Pavšar, scenaristka enega najbolj gledanih slovenskih filmov Vloga za Emo in pisateljica nas je popeljala v svet mode, v katerem so se predstavili, ustvarjalci v mestu, s kolekcijami za jesen in zimo.
Trgovinica 4Kids s kolekcijo za otroke od 0-16 let. V trgovinici Pikolin so vse otroške manekene ubili v udobna in otroškim nogicam prijazna obuvala.
Pri slavljenki, butični trgovinici Hajdi.si so udeležence na modni brvi opremili z modnimi dodatki.
Plesalci so popestrili modno pisto in se tako predstavili Celjanom iz Plesne Zgibanke in iz Plesnega Teatra Igen.


                                          manekenka Zoya in njena vzornica Iryna Osypenko
                                                              (fotkala sta mami in ati)

Krasno, je s svojim glasom obarvala celjsko ulico , Klara Plateu. Predstavili so se še iz Fit centra in glasbene šole MMC, kjer mladi pevci vadijo pod mentorstvom pevke Alye.

Broadway Celje, optika Salobir, brivnica Marko, Sisley, njih oz. njihove izdelke in ustvarjanja, smo tekom popoldanskega showa z očmi 'lovili' na naši ulici.
Stylish otroški vozički, so marsikatero celjsko dekle premamili in ji vzbudili želje po sprehodu z njimi skozi mesto.
=)
Rok Švab iz pojočih Modrijanov je spremljal Hajdi na harmoniki in skupaj sta našega kužka 'pripeljala' v mesto.
Hecno a zelo zanimivo, da generacija, ki ni živela ob pesmici naš Kuža, zna vsako besedo na pamet in zapeli smo jo skupaj.
=)
Nagrade Zavoda Celeia, Muzeja novejše zgodovine, naše Domače štacune, Mladinske knjige, optike Salobir in poganjalčka iz Hajdi.si so polepšale dan obiskovalcem Stanetove ulice.
 Iz mestne kavarne pri Nejcu so prinesli slastno torto, Polona iz Poloninih sladkih skrivnosti, pa je Hajdi presenetila s sladkim šopkom.

Marsikdo bo rekel kr neki. Pa vseeno dokazujemo Celjani, ki nam je mar za Celje, da se da. Da uspemo napolnit mesto tudi takrat, ko nas skrbi, da ne bo šlo. Da so izgovori dan sredi tedna, obveznosti otrok, delovni čas staršev, nezainteresiranost prebivalcev, slaba volja Celjanov.

Vse gre, malo dobre volje v jutranjo kavo in zmoremo.
 Prav škoda bi bilo izpustiti ta prijazen dogodek, ki je Celju prinesel veselje v mesto, tudi sredi tedna.

Mi smo za še. Smo za zimsko, spomladansko, poletno in jesensko edicijo Stanetovih pripetij.

                              Hvala vsem za druženje.


                                                                Se da =)
                                                             foto: Gregor Katič



                                                                                    Fajn konec tedna vsem
                                                                                                TaFajnaUrška











Komentarji