ZVEZDE PLEŠEJO / TRETJA ODDAJA

                                                                   foto: 24ur.com ("sunjena" z neta)

Že predhodno sem ujela temo oddaje. Lepa. V »naše« leto so zajete zadeve, ki nas zaznamujejo. Takšen vpliv imajo na nas po navadi stvari, ki v tistem trenutku, ko se zgodijo, niso prijetne, sčasoma pa se izkažejo, če že ne za dobre, za lekcije, ki so nas kasneje v življenju izoblikovale.

Krute, žalostne zgodbe so nas tokrat popeljale skozi oddajo. Čustva pokažemo sebi, drugim, svetu na različne načine. S plesom morda, za koga to ni najlažje, je pa lepo … in tokrat so vsi bili čudoviti.

Že ob koncu, ko sem si nehala brisat solze z obraza, so učenci svojo plesno pedagoginjo Katarino Venturini počastili s svojim nastopom. Prekrasno. Vsaka taka zadeva seže v srce, sploh, če je kot tokrat, presenečenje.


Torej tema tokratne oddaje, leto, ki jih je najbolj zaznamovalo.


Wernerja je zaznamovala ljubezen do njegove Andreje. Werner je s svojo soplesalko Gordano zaplesal rumbo. Padla sem na glasbo, v trenutku. Po moje ga bo marsikdo po tej seriji oddaj gledal drugače, z lepšimi, prijaznejšimi očmi. Med plesom ni dajal vtisa vrhunskega plesalca, je pa s svojo srčnostjo dal vanj vse. Super lift. I am impressed. ;) Tukaj ni bilo ravno, ne gane me. Je ganilo njega in nas. Luštkano. Njegovi Andreji in Kanenas bravo za podporo njunemu dragemu. Ta mala je zmagal z izjavo, da ji ni nerodno, če se njuna starša lupčkata. Bravo. Česar si navajen ... ti ni tuje. Lepo je znat pokazat, da znaš imeti rad. Plos, plosk …


Ivico je zaznamoval obisk koncerta Tine Turner. Na trening so jo prišli pogledat njeni pebi iz Primorskih fantov, ki vedo, koliko ji omenjena pevka pomeni. V jivu je uživala. Preden pošimfamo kakšen plesni kiks, pomislimo, kako pri naših letih sami uspešno dvigujemo noge. Pravi vzor zna bit, vsaj po tistem taktu, ko se učimo v življenju uživat.



Gorka je odšla v Lizbono. S petnajstimi leti se je z mamo in sestro selila na tuje. Počutila se je samo in razmišljala, kako veliko zamuja. Z leti je ugotovila, da zamujajo drugi in da se njej ogromno dogaja. Pričela je življenje uživat s ta veliko žlico. Tujina ji je dala širino, podarila ji je lažje sprejemanje drugačnosti. Gorka in Andrej sta nam podarila krasen valček. Gorka je tako strašno unikatna. Je pri stvari, se trudi in izstopa s svojo eleganco. Tujina ji je dala pogum za soočit se z življenjem, a doma je najlepše pravi. Zakon, Gorka.


Sašo. Ko je Sašo prvič stopil na oder, je vedel, da to hoče počet do konca življenja. Stat na odru. Ekola … iz njega so tokrat potegnal čustva, ki so ga spravila tja, da je bil na parketu amazing. Da je na »odru« blestel, tudi zdaj, ko je tam bil tiho. Tadeja mora bit krasna trenerka. Obema zaploskam. Očitno Sašu paše oder … v večih oblikah.


Pri Gašperju je bila ločitev staršev. Leto, ko je odšla in se odselila njegova mami. Takrat pravi, da je začel odraščat. Ima zlate starše in po vseh teh letih, ki so minila od takrat, pravi, da imajo krasne odnose, takšne ima sploh, poudarja, s svojima sestrama. Velikokrat je v tokratni oddaji povedal, da so mu pomembni odnosi, katere je potrebno ves čas negovat in gradit. Čudovit slowfox. Gašperju prija pozornost in izziva ob vsakem plesu, kar je za nas gledalce ekstra. Deloval je lahkotno in tako kot človek, ki zadevo, s katero se ukvarja, pač obvlada.


Urošu se je lani zgodilo vse. Njegova žena je povedala, da je lani odrastel. Luštni so on, žena in njuno zlato dete. Vsa ta nedeljski suport mu je dal zagon, ki ga je pognal, da se je preklemano dobro odrezal na plesišču. Mega. Cha cha cha ne dopušča polovičarstva. Hmmm, … zdaj vem, zakaj me na naših plesnih vajah, odnese. =)


Leto 2017 je Sanji prineslo nagrado, ki se je končala v obliki pravljice. S košarkarji smo lani na daljavo živeli vsi ona pa je z njimi bila bitko in se na koncu skupaj z njimi in nami vsemi veselila zlata. Tokrat pa, da ti Dragič zaželi srečno na parketu … verjamem, da jo je tudi tokrat odneslo tja. Šikana scena in koreografija v stilu cha cha chaja s košarkarsko sceno in z vonjem po Sanjinem letu.


Dejanu sta umrla babi in dedi in to je zaznamovalo njegovo mlado življenje. Logično je bilo, za pričakovat, da bo tokratni ples, dunajski valček posvetil prav njima. Z Jagodo sta bila lepa, sigurno je dodaten zagon Dejanu dala tudi narodno zabavna glasba, na katero sta zaplesala. Avseniki so tokrat iz Dejana potegnali najboljše. Njegova babi in dedi bi bila sigurno ponosna in tudi prav gotovo sta. Meni je bil prvi njegov nastop, ki mi je bil zelo, zelo všeč. Ne ponorel in blazno simpatičen nastop.


Rok Kunaver je plesal zase in za svojo mami. Ko sem zaslišala komad me je streslo. Harry, z njim me je okužila hči moje prijateljice ... fenica. One direction. Fešta. =) Rok je svojo zgodbo tako doživeto odplesal. Všeč mi je, kako skozi vse oddaje pri plesu uporablja svoje telo. Top slowfox za moje pojme. Moje sorte nastop. Kot zmeraj do sedaj, navdušena nad Rokom in Martino.


Smisel te sezone je Natalija. Ona je zmagovalka tako ali drugače. Tu je doma. Ima neko moč, ki strela vsepovsod. Je dokaz, da za zapret usta ljudem, ne rabiš noret,razgrajat in se dret. Je zadosti, da si takšen, kot si. Krasna je. Go girl. Ne morem niti mimo komada. Prav spomnim se, kako sem pred milijon leti =) šla po cd ... pa koreografijo in kako zelo smo na treningih to preplesavali, mi sicer bolj v free stylu, a blo je noro dobro.

Rebeka je bila že v predstavitvenem filmčku šikana. Čustveno do amena. Da te zjebe ščitnica, je jebeno, čisto druga zadeva pa mora bit, da se boriš še z rakom. Valda, da je »zmagala« rumba pa je bila cute že zaradi njenega komada na katerega sta s Tomažem zaplesala. Se je videlo, da je uživala do gor in še čez.


Kot sem napisala že na začetku, je bila zvezda tokratne oddaje Katarina. Njeno leto 2008 nas je vse spravilo v solze. Da si tako zelo, zelo dober in hkrati tako iskreno skromen. Za presenečenje s strani njenih plesalk in plesalcev pa ... fantastika.


Tokrat se je poslovil Uroš Bitenc. Uroš, škoda. A vsak teden pomahamo nekomu. Tokrat smo morali, njemu.


Lep vikend,

Urška



Komentarji