DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ




Neke vrste sejemček plus razstava, kjer so na voljo za ogled vsi izdelki, ki so prejeli nagrado žirije, ki jih oceni s srebrnim, zlatim in bronastim priznanjem v posamezni kategoriji. V bistvu je razstava vseh tistih, ki sodelujejo, okronani z nagradami ali brez.
Če si dober veš, da si ... je pa lušten občutek, če te okronajo z odličjem, ki potrdi tvojo prepričanje o odličnem lastnem ustvarjanju domačih izdelkov.
Simpa izlet na Ptuj. Zmeraj, ko se pripeljem v to prisrčno mestece ob Dravi, se v meni vzbudijo spomini. Pred leti smo tu na pol preživljali ves prosti čas. Prijateljica je s kafičem sredi mesta bila del tamkajšnjega meščanskega življenja, ki ga je za tista leta zamenjala za grofovski duh našega Celja.
Spomnim se letnega kina nad mestom ob gradu. Sprehodov ob Dravi in metanja kocke ob igranju družabnih iger. Poti, ki nas je vedno vodila skozi gozd in kjer so nastajale naše težke in prijetne debate.
Torej, zmeraj ko se pripeljem na Ptuj, občutim tole.
Na Dobrotah slovenskih kmetij me je pritegnila razstava. Lepa zadeva, kjer si obiskovalci lahko pogledamo, kaj vse ustvarjajo zlate roke na slovenskih kmetijah. Bomba. Zmeraj bolj in vsak dan močneje se zavedamo, da je, kar damo vase ena izmed najbolj pomembnih zadev v vsakdanu. Manj je več. Da se najemo ne rabimo veliko je pa priporočljivo, da je tisto kvalitetno in okusno.

Luštna zadeva na kateri je možno kupiti kar nekaj dobrot s slovenskih kmetij. Mene zmeraj zanese k mesu. Zaseka je top ... ime kmetije sem po pravici pozabila oz. ga namensko nisem izpostavila, ker nisem nikogar. Preveč jih je in ne bi rada na koga pozabila.
Nekako bi lahko rekli tudi, da je bila službena pot, izobraževanje v stilu naše Domače štacune, kjer v starem mestnem jedru prodajamo izdelke slovenskih kmetij. Triletno popotovanje je prineslo že ogromno znanja, ki ga prejemamo in delimo med naše stranke.
Ob koncu čestitke vsem našim kmetijam, ki so prejele priznanja na letošnjih dnevih Dobrot slovenskih kmetij.
Par fotk za lažjo predstavo.

Lep petek vsem in vikend, ki mu sledi.
 
Urška
 

 
 
 
 






 

 

Komentarji