ČAROBNOST MESTA NA GOSPOSKI ULICI / CELJE ŽIVI


 
 
foto: Gregor Katič
 
Enkrat se v Celju nič ne dogaja, drugič se dogaja preveč, sem poslušala v mimohodu po mestu. Pa vseeno je bilo prijetno v mestu doživet, da imaš celo možnost izbire, kam it v soboto zvečer.
Modne revije so vedno kul izbira, tudi take, ki ponujajo artikle za nas mestna dekleta ne za zgolj porcelanaste pupe iz modnih pist.
Rdeča preproga razpotegnjena skorajda čez celo Gosposko ulico, polno lepih deklet, fantov, da ne pozabim.
Že ideja mi je fantastična, kot je povezovanje mesta med seboj. Mestni boni, ki so že nekaj časa v obtoku in se jih lahko unovči, mislim da v okoli 50-ih trgovinah v mestu. Prodajajo jih v celjskem TICU in tam vam dajo tudi več informacij in točne lokacije, kje jih lahko vnovčite.
Všeč mi je ideja in že uresničevanje le te, da se vedno več ponudnikov v mestu »drži za roke« in družno uvaja in sprejema spremembe, dogajanja, ki se tičejo njih in mesta ter seveda ljudi, ki so del naše knežje rezidence ob mestu ob Savinji.
Modna revija simpl, nerazvlečena, bistveni kosi, ki so pomembni za letošnje poletje. Lepi pisani vzorci, slečena telesa, vse to hodi in bo hodilo to poletje tudi po celjskih tleh.
Večerno druženje je minilo tudi v elegantnem duhu ne le zgolj manekenk in manekenov, temveč tudi obiskovalk ter obiskovalcev. Mam na sumu, da ljudje vedno bolj štekamo, da ima velik smisel v življenju tudi druženje. Življenje je eno, zakaj bi tega preživeli dolgočasno.
Jutro se je pričelo s štartom Čarobnosti mestnega trga tokrat, kot sem že na začetku omenila Gosposke ulice. Zjutraj so bili na vrsti otroški manekeni pred večernim izhodom manekenov in modelov oblek za odrasle obiskovalce.
Zjutraj so jih vse naličili, sfrizirali in deležni so bili prave profesionalne 'obdelave' pred izhodom na modno pisto.
Nekateri otroci so doživeli prvi manekenski debi, drugi so že kljub mladosti stari znanci modnih revij v okviru Čarobnosti mestnih trgov.
Val smeha je v večernem izhodu požel Jože Mastnak iz aktualne sezone Ljubezen po domače. Toliko o tistem, nihče ne gleda, pa vse vemo vse o vsem.
Mesto Celje je lepo. Vsako jutro se zahvalim, da sem s kolesom v minuti dveh v središču mestnih ulic. Ulice se povezujejo med seboj in nas vodijo v pravo smer.
V soboto je vse mesto s svojimi prebivalci živelo. Veseli smo. Veseli smo vsi, ki v mestu delujemo in tudi domujemo. Hvala vsakemu, ki živi za naš Celek in mu ne obrne hrbta ob ta prvem problemu.

 
 
foto: Gregor Katič
 

 
Čarobnost mesta na Gosposki ulici – mala modna revija ob 10.30 uri zjutraj.

Ustvarjalci:
Little Me, Lilekova 1, Lastnice Narcise Filović,
Hajdi.si, Hajdi Korošec Jazbinšek,
4 KIDS, Nina in Tjaša Hrastnik,
Smash,
Stephanie,
Sisley,
Obutev Luko design, Lučka Kolar.

 
ODLIČEN TEAM strokovnih FRIZERJEV;
Frizerstvo Aleksandra Lever z ekipo in
SpaSpace Zoran Pasarič, z ekipo.
Oblikovalka dekorativne maske, Lucija Koželj in Tina Dominkovič.
Dekorativna kozmetika Barbara Bort.
Glasbena trgovina PROMUSICA na Gosposki 25 v Celje.
Posebni gostje, pevke zborčka Anton Martin SLOMŠEK.
Pevci Otroškega Pevskega Zbora Don Bosko, prihajajo iz župnije Blaženega A. M. Slomška na Hudinji, pod vodstvom zborovodkinje Barbare Železnik.

 
                                                                          
                                                                          foto: Franci Brglez

Ko, če, še nimaš otrok ni pravilo, da jih ne maraš. Mali lubeki so nas nasmejali do solz. Že večje gospodične, ki so jih uredili, so blestele na zahtevni, zaradi dolžine, rdeči preprogi. Poba, ki je štel bore malo let se je s poganjalčkom suvereno zapeljal mimo deklet. Luštno in primerno za jutranjo kavo zraven katere ne potrebuješ dodatne doze 'cukra'.

 

                                                                                                                                                                                                     
                                                                           foto: Gregor Katič
 
Večerno druženje je doseglo svoj namen. Ustvarjalci, ki so nam podarili lep, moden, družaben večer so:

Atelier Coulture, Ivona Novak,
Bigg R,
Broadway,
Brooklyn Celje,
Icona,
Poročne pravljice,
Sisley
Solo Mila,
Thaler – Jolanda Thaler,
Toper.
Frizerstvo Aleksandra,
SpaSpace Zoran Pasarič.

 

Nisem na koncu želela omenit še gostincev … ni luštno, če na koga pozabiš, pa vseeno, da bomo tudi na čarobni ulici in ulicah, ki vodijo k njej vedeli kje pit dobro kavo ali obsedet ob večeru na ženskem čveku ob ohlajeni penini.

Tokratni gostitelji, prijazni ljudje:
Kavarna Oaza,
Kavarna pri Nejcu,
Gostilna Oštirka,
Krčma TamKoUčir,
Olivie Gourmet,
Polonine Sladke Skrivnosti.

 

                                                                  
                                                                           foto: Franci Brglez

 
Vso spoštovanje za vse, ki se trudijo in ne odnehajo s srcem biti za Celje. =)

 Lep teden vsem,

Urška

Komentarji

  1. Takole je;
    dejstvo,
    Urška sreča, da te mesto ima, si sodobna poročevalka,
    ki s srcem, odnosom do vseh, objameš in ujameš dogajanja. Brez sebičnosti in tiste hudobije, zavisti, fige v žepu, ki se tu in tam prikrade med ljudi, sploh v Celju.
    Včasih me je tako navdušil Brane Stamejčič, ki je na Radiju Celje, povzel dogajanje in izluščil sporočilo, ki je bilo posredovano…izjemen je bil. V užitek je bilo prisluhniti jutranjim poročilom.
    Hvala, da si bila del dogajanja, da si prišla pogledat najmlajše, ki so bili izvrstni in tudi trgovinice. Tokrat moramo izpostavit čisto vse, ki so bili soustvarjalci, da so bili DOBRI V SVOJEM DELU, STORITVI, dobri volji, energiji…
    Večer je očaral z izjemno dolgo pisto, sanje manekenk, manekenov, dobrih oblikovalcev, lastnikov blagovnih znamk in čisti modni užitek… za modne sladokusce, izjemne modne hiše v Celju…za izjemne soustvarjalce.
    Tebi Urška, pripada mesto prve poročevalke v mestu…
    Hvala.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar