MENOPAVZA – PREDSTAVA




Trinajsti januar zvečer, na ta dan sta bili v Žalcu dve predstavi. Želela sem ujet to, za ob petih pa so bile vse karte že razprodane in je tako pod novoletno jelko pričakalo darilo v obliki kart za mojo mami.

Ni bil najboljši moment za it ven. Pa to se mi zdi vedno, ko imaš karte že celo večnost doma in pride tist trenutek za it, bi najraje ostal na kavču.

Hvala bogu sva šli.

Predstava Menopavza je moment motivacije, ki jo ženska potrebuje, četudi še ni v ciklu, ki ga opisuje naslov.

Za znort smešno, noro zabavno in zame dobrodošlo, ker je predstava prepletena z glasbeno noto. Mal miganja na živo glasbo in petja prijetnega za uho.

Urška Vučak, Zvezdana Mlakar, Salome in Helena Blagne so bile top. Res urca, dve zabave na odru za nas pod odrom in imam občutek, da so se na odru zabavale tudi one.

Ne bom o vsebini, vse, ki ste že doživele menopavzne dneve, oblive, polive ipd., verjetno veste za kaj se gre.

Sama imam občutek, da pri osemintridesetih čez že doživljam znake tega obdobja. Imam valunge, da mi je vroče za znort in tiste mravljince, ki te kasneje obiščejo ob navalu mraza. Morda je to ena izmed redkih stvari, pri katerih sem sicer zgodnja.

Zadnje čase so blazno v porastu predavanja z motivacijsko vsebino. To predstavo bi uvrstila med njih s posebnim opozorilom, da si po koncu zaželimo še.

Če bo nadaljevanje sage o menopavzi, ne vem, z gotovostjo pa lahko trdim, da bi si predstavo z veseljem ogledala še enkrat.

 Helena je bla diva, verjetno točno tako zelo, kot je v vsakdanjem življenju. Neprepoznavna z lasuljo in s svojo ubijalsko lepo postavo. Simpa Urška, res simpa in ob kateri res dobš filing, da kile niso pomembne za lepoto in da je simpatičnost prirojena in ne narejena.

Zvezdana Mlakar je gospa, ki jo je brezveze primerjati z zvezdami talk showov, ker to dejansko sama tudi je. Dobra igralka, ki me je marsikdaj že noro sezula v predstavi gledališča, kamor redno zahajam.

Ustavim se pri Salome. Pomislila sem, da bi bilo vrhunsko, če bi pristala na intervju in bi za TaFajnoUrško lahko spisala kaj, kar drugje še niste prebrali. Salome, kapo dol. Uspešnost dela ljudi privlačne. Vztrajnost ustvarja lepe ljudi. In preklemano dobra je. Huda zvezda na odru, ki s samozavestjo sezuje vse soigralke z neprimerljivo daljš kilometrino na odru.

Svaka čast vsem štirim in hvala ustvarjalcem, da so zraven še postavili band na oder.

 

Pejte gledat in en luštn teden vam želim,

Urška

Komentarji